Viva La Diva – basnyheter

Viva La Diva är ett budgetmärke som verkligen överraskat mig. Flera produkter som är riktigt bra och som lätt kan utmana dyrare produkter i resultat! Under senare delen av 2017 släpptes nya foundations och concealers med arganolja samt två settingpuder.

Foundation

En mediumtäckande foundation som innehåller arganolja, vilken är en torrolja som återfuktar och skyddar huden samtidigt som den motverkar finnar. Ska passa alla hudtyper. Kostar 119 kr.

Jag har testat den ett par gånger och på min torra hy så är den jätteskön, och kan tänka mig att den passar de flesta. Färgmässigt så är det i majoritet beige, och ett litet försök till mörkare nyanser. Dock svårt att tro att det passar alla, och tror även att den ljusa Vanilla Sky inte är ljus nog. Men, jag tycker det känns bra att det börjar bli en självklarhet hos många varumärken att nyansspektrat ska vara bredare.


1 Vanilla Sky, 2 Luxury Nude, 3 Warm Sand, 4 Beige Chillout, 5 Smooth Olive, 6 Mindful Brown, 7 Soft Cocoa

Concealer

En heltäckande concealer som ska ge en silkig finish. Även denna innehåller arganolja som ska förebygga fina linjer. Passar alla hudtyper. 89 kr.

Jag gillar verkligen formulan på denna, lättapplicerad och lätt att jobba med. Även om den är heltäckande så är den också lätt att lägga skirt. Då den innehåller torrolja så kan det vara aktuellt att fixera concealern med ett puder beroende på hur oljig din hud är från start. Samma här så är nyansutbudet lite skralt men här är det lättare att komma undan med en lite för ljus nyans än på en foundation. Här saknar jag personligen en riktigt ljus nyans.


1 Pure Light, 2 Naked, 3 Chilled Cream, 4 Savannah Beige, 5 Golden Warm, 6 Harmony Brown, 7 Dark Truth,

Translucent setting powder


Light Yellow – passar för dig med varm underton och Light Pink – passar för dig med en kall underton

Ett transparent löspuder som ska ge en fin och mjuk finish. Formulan ska göra att sminket sitter hela dagen. 149 kr.

Jag har inte hunnit testa pudret ännu då jag inte använder puder särskilt ofta. Väldigt nyfiken på hur transparent det kommer vara dock, vilket också är avgörande på hur det kommer funka på mörka hudtoner.


Överlag tycker jag att dessa basnyheter är bra, och det är kul att det börjar bli självklart för så många varumärken att släppa fler nyanser än beige, beige och beige. Viva La Diva är inte riktigt i hamn (än) med att täcka in så många mörka nyanser – men det är en bra början!

INLÄGGET INNEHÅLLER PRESSPROVER

Lämna ett svar