Medik8 Retinol 1 TR Cream

Retinol (A-vitamin) är en favorit av aktiva ingredienser, även om vi inte alltid umgås. Det blir helt enkelt perioder efter behov och oftast under den mörkare tiden på året. Ja, huden blir ofta känsligare mot solens strålar av retinol, så därför tar jag det säkra före det osäkra trots SPF.

Jag har i sex veckors tid använt mig av Retinol 1 TR Cream från Medik8, vilket är en nattkräm med 0,1% inkapslad retinol. Själva inkapslingen i denna gör att retinolen långsamt överförs till huden – allt för att minska irritation. På detta sätt är också retinolen stabilare och effekten bibehålls. Krämen är i övrigt berikad med fuktbevarande och återfuktande hyaluronsyra och glycerin som bidrar till elasticitet. Retinol 1 TR Cream ska motverka de första ålderstecknen, minimera linjer, ge en jämnare hudton och hudstruktur. Ska funka för alla hudtyper, även den känsliga.

Så, sex veckor in och jag gillar krämen skarpt! Den är aktiv och jättesnäll mot huden. Efter cirka fyra veckor började jag märka hur huden fnasade, fick några små finnar men det är oftast bara en reaktion och lite som ”det funkar” – så jag fortsatte. Nu har huden kommit över fnasperioden och det fina är att resultat nu börjar synas. Hudstrukturen känns annorlunda, bättre. Mina tidigare minimala linjer är nästan obefintliga. Kvaliteten på huden känns liksom… annan. Jag har drygt halva burken kvar och kör på ett gäng veckor till, sen ska vårrutinen sättas.

Tänk på att retinol bör vänjas in! Jag började med varannan kväll i drygt två veckor och sedan varje kväll. Självklart är det olika invänjning beroende på produkt och hud.

Retinol 1 TR Cream kostar 399 kr, och är du nyfiken på retinol känns denna som en bra produkt att börja med.

INLÄGGET INNEHÅLLER PRESSPROVER

Lämna ett svar