L:a Bruket Tattoo Care

Något som inte syns väldigt ofta här är mina tatueringar. Ja, det har blivit ett gäng under åren på armar, ben och även fingrar. Vill jag ha fler? Om jag vill! Något jag saknat är en hel serie med produkter för att ta hand om kroppskonsten. Att inte ta hand om sina tatueringar under speciellt läkeperioden är lite som att slänga pengarna i sjön. Jag själv har tidigare använt Bepanthen som återfuktare under läkning, som också funkat toppen, men har saknat en serie som sagt. Så himla kul är nu att L:a Bruket lanserat de produkter som behövs från nygjord till läkt. Serien är framtagen med hjälp av studion Sang Bleu London. Produkterna doftar härligt, är unisex och är helt klart värda att synas med sina fina förpackningar.

189 Tattoo Cleanser Tea Tree/Lavender, 229 kr
En mild och återfuktande rengöring för att rengöra nya tatueringar. Ska hjälpa till att skydda samt hålla tatueringen ren. Innehåller aloe vera som verkar återfuktande samt tea tree- och lavendelolja som ska vara lugnande. Anisextrakt verkar antibakteriellt.

190 Tattoo After Care Tea Tree/Lavender, 199 kr
Återfuktande kräm för eftervård, till läkeperioden helt enkelt. Sheasmör och rapsolja mjukgör. Tea tree olja och essentiella oljor av lavendel och svartkummin tillför antibakteriella och lugnande egenskaper. Allt för att hjälpa läkeprocessen. Extrakt av arnica och anis verkar anti-inflammatoriskt. Applicera efter rengöring och fyll på med kräm vid behov.

192 Tattoo Daily Protection Salvia/Rosmary/Lavender, 229 kr
En naturligt skyddande och återfuktande kräm för att vårda tatueringarna efter läkeperioden. Funkar lika bra på tatueringar som har några år på nacken. Solrosolja, rapsolja och avokadoolja ger näring och återfuktar. Essentiella oljor från salvia, rosmarin och lavendel har rengörande och lugnande egenskaper. Detta är inget regelrätt solskydd men titandioxid ska ge ett naturligt filter mot solens strålar. Ja, tatueringar bleks i solen, så se till att skydda dem!


Så kul att se en hel serie för tatueringar och inte bara en enstaka salva. Jag längtar efter mina kommande tatuering(ar) så jag kan testa hela serien på riktigt, men kommer direkt använda 192 på mina befintliga.

Tänk på att inte tvätta din nya tatuering för ofta, smörj inte för lite och inte heller för ofta! Ett tjockt lager kräm gör ingen nytta, utan tänk att den ska vara återfuktad ett gäng timmar. Du vill inte behöva röra den allt för ofta, så ta heller inte för lite. Och ska du röra tatueringen under läkeperiod, tvätta händerna innan! Tänk också på att solen bleker samt kan påverka läkningen så skydda dina mästerverk – både gamla och nya. Ett helt annat tips, gör din research om vilken tatuerare du ska gå till och välj inte lågt pris framför hög kvalitet… just sayin’.

INLÄGGET INNEHÅLLER PRESSPROVER

Lämna ett svar