Jannike testar RT Starter Set


Jag har levt länge med borstar från mer eller mindre uteslutande .FÄRG och MAC men jag älskar också att testa nya produkter, som ni vet.

Real Techniques är ett varumärke som snabbt blev en snackis och alla skulle äga minst en borste, jag är så sjukt sen men nu kan jag också vara med i gänget. Passade på när en nätbutik hade erbjudande och klickade hem Starter Set till en billig peng. Detta kit med handklippta borstar ska vara grunden till en perfelt ögonmakeup.

Priset ligger runt 299 kr och finns i de flesta sminkbutiker.
Nedan följer en kort beskrivning om varje borste samt vad jag själv tycker.


Base shadow brush: för en jämn, felfri grundapplicering av färg.

Denna är för mig alldeles för stel och stor för sitt ändamål. Den funkar dock toppen för att applicera concealer eller foundation.


Deluxe crease brush: mjuk, överdimensionerad design för enkel contouring.

Så, till globlinjen sa ni? På tok för stel för min smak. Känns klumpig men funkar, dock gör denna sig bättre till att applicera löspuder på mindre områden.


Accent brush: utformad för detaljerad precision, framhävning och blending

Min favorit, dock ganska hård men är lätt att arbeta med. Passar både för att sudda men också för att framhäva små områden.


Pixel-point eyeliner brush: avsmalnande form som är perfekt för fin eyelinerapplicering.

Nej, på tok för tjock och spretig för eyeliner. Denna ligger mest… Ja, precis.


Brow brush: skarp form för att lätt definiera ögonbryn.

Snedskuren pensel som är på tok för tjock vid första anblick. Rekommenderar att använda denna till torra produkter och till partier du bara vill fylla i, då funkar den helt ok.

_________________
Jag skulle faktiskt inte rekommendera detta kit till en nybörjare, utan se till att köpa styckborstar som passar just dina ögon. Detta set är säkert jättebra för vissa men på mig och med min makeupteknik så var det ingen toppenmatchning men som ni läste så hittade jag nya användningsområden till de flesta.

Lämna ett svar