Jannike testar Max Factor Lasting Performance

MaxFactorLastingPerformance106
Tidigare denna vecka lanserades Max Factor Lasting Performance Foundation i fem nyanser. Produkten har en oljefri formula som utlovar en halvmatt finish med max täckning, och som ska ge dig en hållbar makeup i upp till 8 timmar. Den är dermatologiskt testad och ska därför också passa dig (och mig) med känslig hy.

Pris 149 kr, och tuben innehåller 35 ml.

MaxFactorLastingPerformance106-01MaxFactorLastingPerformance106-02
Före och efter. Och ja, nyansen är för mig lite galen, då det hade behövts 1-2 nyanser ljusare men det får ni bortse från.

Så, resultatet. Jag har väldigt rödrosiga kinder av diverse anledningar som gärna avstår correctors/concealers, och det röda lyser ibland igenom och likaså efter ett lager med denna foundation. Behövde brassa på med en stor mängd för att känna att den gav den täckning som jag tycktes bli lovad – och inte ska jag behöva bada i produkt för max täckning? Där föll produkten mycket för mig, då jag hittat bättre täckning i många andra foundations som lovat mindre – utan att bli kilon tyngre av produkter. Hade jag blivit lovad mindre hade jag varit mer entusiastisk, jag lovar. Sedan är jag säkert jättekräsen i och med mina kinder…

Nog om det. Finishen blev som utlovat matt, vilket dock inte faller mig helt i smaken då jag personligen gillar lyster (hard to please, I know!) men hade lätt löst det med några svep Mary-Lou Manizer. Måste även säga att jag är impad över att jag inte kände mig det minsta torr, då det brukar komma som ett brev på posten med mattheten för min del. Tummen upp på det. Ett minus på att den saknar SPF, vilket Max Factor poängterar i sitt produktblad som att det vore något bra… och varför vill man inte ha SPF inkluderat i sin produkt undrar jag då? Vad har jag missat?

Uppdatering kring SPF: Fick info från Scandinavian Cosmetics om att SPF utesluts i vissa produkter, för att det verkligen ska funka för de med känslig hy då detta kan vara anledning till reaktioner för vissa. Toppen att det tas i beaktning, och toppen att jag fick svar!

MaxFactorLastingPerformance106-03
Så för att summera lite, ni som gillar matta resultat kommer förmodligen älska denna, och det är ett väldigt bra budgetalternativ som med lagom med produkt täcker bra (men inte max täckning). Jag återgår till baser med lite mer lyster, och med bättre täckningsgrad. Och med SPF.

*Pressutskick


 

Lämna ett svar