Hudvård från norr

Det är säkert ett år sedan jag hörde talas om märket c/o Gerd första gången och föll direkt för de stilrena förpackningarna. Det skulle dock dröja innan jag skulle falla pladask för innehållet från Jokkmokk.

Jag hade på någon mässa fått med små reseförpackningar på en skrubb och en dagkräm från c/o Gerd och tänkte att de får följa med på någon resa eller tre, inte mer med det. Under en resa till Göteborg slog det mig hur huden kändes babymjuk och så himla slät, men då jag hade andra produkter med mig så kunde jag inte sätta fingret på vad det var min nuna gillade. Det skulle dröja några fler resor, när förpackningar avlöst varandra men två tuber av c/o Gerd bestod i resväskan – en skrubb och en dagkräm. De hade följt med i alla hallelujah moments, så det måste vara de som skapat magi. Eller? Jag var tvungen att få klarhet.

Eco Facial Scrub (200 ml), 219 kr
Denna skrubb innehåller jojobakorn och mjölksyra som rengör och skonsamt exfolierat bort orenheter och döda hudceller. Används 1-2 gång/vecka.

Cloudberry Facial Cream (75 ml), 409 kr
Denna väldoftande dagkräm är perfekt för torr till normal hy, som boostar huden med fukt och C-vitamin.

Cloudberry Facial Mask (75 ml), 495 kr
Masken innehåller hjortronfröolja som är rik på c-vitamin och antioxidanter, lugnande kamomill och ringblomma. Efter 15 minuter ska huden vara återfuktad.

              
Under snart två månader har dessa tre ingått i min hudvårdsrutin. Masken var helt ny för mig medan de andra två bara hade använts vid enstaka resor och kanske kunde vara bra. Nu vet jag att de är bra, riktigt bra. 

Den stora stjärnan bland dessa tre som jag testat är Eco Facial Scrub, den är på riktigt bland de bästa skrubbarna jag använt. Doftar magiskt av pepparmynta och jojobakornen river lagom på huden och lämnar efer sig den slätaste ytan i världshistorien. Dock håller sig inte huden så hela dagen, men tillräckligt länge för att jag ska älska den. Cloudberry Facial Cream är supermysig för min torra hy och är dryg som sjutton. Ökar på känslan av lenhet och gör huden bebismjuk. Den har även gjort att min hy överlevt några dagar i fjällen, utan att kylan torkat ut huden. Cloudberry Facial Mask lugnar verkligen ned och är perfekt de dagar där stressen varit allt för påtaglig och allt bara känns i obalans. Okej, jag kan skriva en krönika om dessa tre, men jag tänker sätta stopp här och avsluta med att jag inte är klar med detta varumärke, jag har skyhöga förväntningar på andra produkter jag spanat in.

Dessa tre godingar samt övrigt från c/o Gerd hittar du på deras hemsida.

               
*Pressprov

Lämna ett svar