Eucerin Hyaluron-Filler CC Cream

Daisy Beauty Expo lanserades Eucerin Hyaluron-Filler CC Cream, vilken vi ska kika lite närmre på idag.

När huden åldras bistår naturliga halter av hyaluronsyra (beskrivning längre ned) till att släta ut fina linjer och fylla ut djupare rynkor. Samtliga produkter i Eucerins Hyaluron-Filler-serie är kliniskt testade och innehåller en kombination av korta och långa kedjor av hyaluronsyra samt det bioaktiva ämnet glycin saponin, som har visat sig öka hudens egen produktion av hyaluronsyra.

Eucerin Hyaluron-Filler CC-cream 03Nya CC Cream, som kommer i nyanserna Light och Medium, korrigerar alltså inte bara hudtonen: den erbjuder också effektiv antirynkvård. Dessa innehåller såklart SPF 15 + UVA-skydd, vilka effektivt förebygger förtida åldrande och fördjupning av befintliga rynkor som beror på UV-strålning.

Eucerin Hyaluron-Filler CC-cream 04Färgpigmenten jämnar ut hudtonen och korrigerar direkt hudens utseende. Produkten utlovar slät täckning, utan linjer, och ska ge en utmärkt bas för foundation (om ytterligare täckning behövs) och annat smink.

Eucerin Hyaluron-Filler CC-cream 05Light till vänster och Medium till höger. Light som är närmast min ton är på tok för gul för mig, men kommer nog bli fin mot vårkanten till när första färgen landar i ansiktet. Formulan känns fräsch, lätt och är så långt från kakig en kan komma, dock så är det en produkt som ska byggas upp och jobbas in – så lite i taget, för det räcker oftast med minimal mängd. Då jag inte fått några direkta rynkor (förnekelsestadie? Japp!) kan jag inte uttala mig så mycket om den utslätande effekten, men hoppas att detta kan vara en bra produkt för den som söker sådant resultat.

Produkten har precis släppts och finns på apotek för ca 249 kr.


  • Hyaluronsyra produceras av enzymer i huden och utgör en viktig del av hudens bindväv. Ett av ämnets huvudfunktioner är att hålla kvar fukten i huden, och ett gram hyaluronsyra kan binda upp till en liter vatten. När vi åldras avtar produktionen av hyaluronsyra i huden och rynkor uppträder eller blir djupare.

* Pressprov

Lämna ett svar