Etat Libre d’Orange

Visst kände jag igen loggan och namnet men aldrig hade jag doftat på någon parfym från Etat Libre d’Orange. Förrän nu.

Min väns kusin, som är tokig i nischparfymer, hade med sig ett helt gäng prover till mig. Jag vet knappt vart jag ska börja, på de bästa av sätt. Hurra! Tack Maria!

Grundat 2006 av Etienne de Swardt som en motreation till det annars konservativa tänkandet i parfymvärlden. Etat Libre d’Orange kan ses som en rebell i jämförelse till produktionen för den stora massan. De 34 dofterna är för doftkonnässören! Noterna följer allt annat än regler och är lekfulla, för vad sägs om popcorn möter krutrök? Eller varför inte en doft innehållande blodackord? Ja, jag är redan såld och att dofterna har också fyndiga och lustiga namn… yeah, det här är absolut dofter och en helhet som tilltalar mig!

Etat Libre d’Orange finns på Åhlens.se sedan en tid tillbaka. De flesta dofter kommer i 50 ml och ligger på 850 kr. Jag väntar dock med att köpa en full-size till i juni. Då ska jag ta mig förbi flaggskeppsbutiken, i Paris! Minst en doft kommer med säkerhet få följa med mig hem, och tills dess bör jag ha hittat en favorit eller fem. Vilka lär du bli varse om…

Lämna ett svar