Ellos Northern Beauty

För en tid sedan fick jag hem två produkter från Ellos Northern Beauty – serie innehållande ett antal kroppsvårdsprodukter och ett doftljus. Allt är tillverkat i Sverige förutom det sistnämnda som är producerat i EU (någonstans).

Ellos Northern Beauty

Shower Gel

En duschgel innehållande blåbärsextrakt vilken gör huden mjuk och len. I övrigt känns det verkligen som att det är doften som Ellos lagt krut på då typ halva produktinfon består av nedan tre rader…

Toppnot: bergamot, grapefukt, liljekonvalj, ros
Hjärtnot: gardenia, jasmin, viol
Basnot: mysk, sandelträ

Jag tycker inte att doften är så himla spännande, snarare frän, men det är såklart en smaksak. Till en början kändes huden mjuk men sedan kommer torrheten tillbaka snabbt. När jag ögnar igenom innehållsförteckningen så ser jag att det i majoritet är syntetiska ingredienser till förbannelse och en del av dem kan vara uttorkande och kan också vara irriterande. Hejdå.

Flaskan rymmer 250 ml och kostar 69 kr.

Body Mist

En mist för kroppen, men funkar likväl till hemmet. Innehåller naturlig lavendelolja och calendulaextrakt som ger en skön och lugnande doftupplevelse.

Något jag uppmärksammar på innehållsförteckningen är Linalol vilket kan framkalla eksem. Denna åker därför inte på min känsliga hud, men får stanna som mist till hemmet vilket den kräsna sambon också godkänt.

Flaskan innehåller 100 ml och kostar 119 kr.

Ellos Northern Beauty

Serien finns på ellos.se.

Jag är som ni förstår inte jätteimponerad och förstår att man kan behöva tumma på ingredienserna när priset ska hållas nere men jag vill inte riskera min hud. I en duschgel förväntar jag mig betydligt mer, och verkligen inte med sådant övertagande doftfokus, även om jag såklart gillar goda dofter.

*Pressprov

2 svar

 1. Åh det lät inget vidare :-/
  Jag har oxå känslig hud så skulle nog inte våga ge mig på det då.
  Tummen upp för ärliga åsikter angående pressprover dock.
  Det är tyvärr ingen självklarhet 😉

  Ha en fortsatt fin söndagskväll!

  1. Hej, och nej. Bättre att ta det säkra före det osäkra! Tack, ärliga åsikter är för mig en självklarhet oavsett om det är något jag köpt själv eller fått för eventuellt påseende.
   Må gott och kul att du tittade in hos mig:)

Lämna ett svar