Caudalie Instant Detox Mask

Jag älskar att maska och blev så nyfiken på lermasken Instant Detox Mask från Caudalie som damp ned i brevlådan för ett par veckor sedan.

Detta är en rosa(!) lermask med lätt doft av lugnande lavendel, persilja och kamomill. Instant Detox Mask ska reparera skador som orsakats av fria radikaler samt lämna huden silkeslen. Masken som stelnar på huden, ska absorbera orenheter och talgöverskott samt verka djuprengörande utan att vara uttorkande. Naturliga druvrester ska exfoliera och friska upp huden. Papayaextrakt ska dra ihop porerna för ett slätare resultat. Masken ska passa alla hudtyper.

Blev så peppad att jag första gången tvingade med sambon att bli rosa. Vi båda såg hur prickigt det blev av att talg absorberades, vilket brukar vara ett gott tecken. Masken stelnar efter 5-10 min och då är det dags att skölja bort. Efteråt känns huden mysig och ren. Näspartiet, med mest synliga porer, känns lenare och porerna ser aningen mindre ut. Sambon, som dock bara testat en gång, verkade också gilla masken.

Jag kan bli lite rödflammig på kinderna av lermasker, och så även av denna. Vid applicering på hela ansiktet föredrar jag därför kvällstid, eller när jag bara ska vara hemma. Vid punktapplicering på näspartiet funkar den för mig när som, utan att blossa upp. Denna kommer främst användas på det sistnämnda sättet, och Instant Detox Mask får absolut en plats i min masklåda.

Masken finns bland annat hos Lyko.se och kostar 299 kr.

*Pressprov

Lämna ett svar