The Body Shop Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50 PA++++

31 maj, lagom till sommarmånaderna så lanserar The Body Shop Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50 PA++++, vilket beskrivs som en daglig nödvändighet för att skydda huden mot solskador och luftföroreningar.

The Body Shop Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50 PA

Alla vet vi hur huden skadas av solen och likväl så tär stadsliv en hel del på huden, kontra ett liv på landet. UVA/UVB-strålning tillsammans med luftföroreningar, luftfuktighet och hårt vatten blir tillsammans en smutsig kombination, och förstärker också varandra till en total hudkatastrof.

Det är spännande att leva stadsliv! Men det finns flera miljö- och livsstilsfaktorer som hänger ihop med att bo i stan, och som kan vara skadliga för huden. När huden utsätts för den här blandningen av påfrestningar kan den bli uttorkad, få finnar och orenheter och med tiden visa tidigare tecken på åldrande.
– Vanda Serrador, internationell hudvårdsexpert för The Body Shop

För att skydda huden mot solskador och luftföroreningar har The Body Shop utvecklat sitt starkaste bredspektrum-solskydd någonsin. Den fjäderlätta formulan absorberas snabbt, har konsistens som transformeras från mjölk till vatten och täpper inte till porerna.

 • UVA-skydd: PA++++
  Hjälper till att skydda huden från UVA-strålar med kort och lång våglängd. Strålarna med lång våglängd når djupare in i huden och kan bidra till förlust av kollagen och elastin, och därmed accelerera hudens åldrande.
 • UVB-skydd: SPF 50
  Hjälper till att skydda huden från UVB-strålar som gör huden röd och bränner hudens yta.
 • Mot aggressorer
  Hjälper till att skydda huden från externa aggressorer, till exempel miljömässiga föroreningar som försvagar hudens förmåga att hålla sig frisk och fräsch.
 • Mot glåmighet
  Berikad med rödalgsextrakt och C-vitamin, som vårdar huden och hjälper till att ta fram den naturligt fräscha lystern.

Produkten är berikad med marulaolja, som kommer från den mogna frukten på marulaträdet som finns i centrala samt södra Afrika.

Skin-Defence Multi-Protection Essence SPF50 PA++++ släpps i butik och online den 31 maj, och priset landar på 295 kr för 40 ml.

* Bilder lånade från The Body Shop.

Lämna ett svar