Best of skincare and haircare 2016

2016 är över med besked, och jag hoppas att er nyårsafton var lika fin som min. Något som jag verkligen kan se tillbaka på är hur mitt hudvårdsintresse växte sig större under förra året, och jag vill verkligen veta mer! Jag är fortfarande en rookie kring ingredienser, men jag lär mig och hoppas ni är med mig på vägen. Så, här nedan kommer mina favoriter kring hud- och hårvård för 2016. Vissa kategorier har länkar vidare till mina inlägg, om du vill veta mer.

Hudvård – kropp

Body LotionCetaphil Moisturizing Cream är väldigt skonsam och snäll mot känslig hud. Återfuktar superbra och känns inte det minsta kladdig.

Body ScrubBjörk & Berries White Forest Body Scrub är härligt exfolierande och mjukar upp med hjälp av sheasmör och ekologisk rapsolja.

Duschkräm – I LUSH julkollektion kom Bubbly och denna underbara flyttade direkt in i duschen. Fantastisk doft!Handkräm
Björk & Berries Dark Rain Hand Cream doftar underbart och ger mina torra händer bästa återfuktningen utan att kännas fet.

DoftYSL Black Opium EdP och Molton Brown Tobacco Absolute EdT. Mustiga toner är helt klart min melodi, både på mig och min partner.

Hudvård – ansikte

RengöringElemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil tog mig med storm och har varit bland de bästa rengöringarna jag använt. Oljor och jag är verkligen en true match (oftast), och denna övertygade mig om detta. Tar bort all makeup i ett svep, doftar fantastiskt och är så nedrans mysig.

Ansiktsvatten – Min favorit är ett kombinerat ansiktsvatten och mist. Stort gilla på Akademikliniken Skin Care Pure Berry Toner. Hallondoftande och mysig, både som ansiktsvatten och mist.

Serum – Alla goda ting är tre, och så även serumen från Akademikliniken Skin Care. Pure Active Serum, Pure Repair Night och Pure Lift Serum. Aktiva ingredienser i stilrena förpackningar som lämpade sig bra för mig. Läs mitt inlägg om dessa tre här.

AnsiktsoljaMádara Superseed Radiant Energy överraskade mig och ger både glow och len hud. Underbar!

Dagkräm – Sjukt svårt, men jag har verkligen uppskattat Akademikliniken Skin Care Cure Extra Care Moist som varit snäll mot mitt torra ansikte.

NattkrämExuviance Evening Restorative Complex är en ganska ny kärlek men som är mysig kräm med bland annat hyaluronsyra och trippelantioxidanter.

Ögonkräm – Är ganska dålig på att använda ögonkräm kontinueligt, men den som jag gillat bäst är Akademikliniken Skin Care Pure Effect Eyes med massa göttiga aktiva ingredienser.

AnsiktsmaskAkademikliniken Skin Care Pure Triple Peel är en exfolierande och lystergivande AHA-mask. Går att använda på tre olika sätt och jag måste säga att jag ÄLSKAR denna produkt!

MistREN Flash Defence Anti-Pollution Mist blev en kompis att lita på precis som redan nämnda Akademikliniken Skin Care Pure Berry Toner.

VerktygForeo LUNA Play är ett bra komplement i rengöringsrutinen och hjälper verkligen till.

Hårvård

Shampoo & balsamFudge Clean Blonde Schampoo har räddat mig från gula toner, och bibehåller mitt silvergråvita hår. Bäst! Balsam? Nej, inget överraskande bra som tagit mig med storm.

Hårinpackning – Även om jag inte är ett fan av oljor i håret så gillar jag exit haircare Arganoil of Morocco Hårinpackning. Fluffig konsistens, doftar ljuvligt och återfuktar håret bra.

TorrshampooBjörn Axén Styling Powder Dry Schampoo har räddat många bad hair days.

HårsprayJoico K-Pak Protective Spray ger medium stadga vilket är perfekt då jag oftast enbart behöver lite finish när jag har luggen framme och vill hålla den på plats.

Stylingverktyg – jag investerade i ny plattång under 2016, GA.MA CP1, och den har varit min bästa vän under många tillfällen. Funkar superbra att använda för lockar också. Plattången är extra het i vår, med plattade längder.

 

Har du hittat några nya favoriter under 2016?

Puss & kram!

Lämna ett svar