Best of Makeup 2016

Skumpan är snart på kylning och kläderna är förberedda för morgondagen – årets sista dag. Självklart ska skönhetsåret också sammanfattas, och jag börjar precis som Emma, med makeup. De flesta produkter som nämns har jag bloggat om och de är då också länkade vidare till inläggen, om du vill läsa mer. Mycket nöje!

 

Bas och finish

Primer – Vad tråkigt att börja denna lista med ett ”nej, ingen”. Använder primer ett par gånger per år, så jag har ingen favorit alls… kan vi gå vidare nu?

BB-/CC-Cream – Jag använder inget utav det då jag gått och blivit frälst av bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream… den har allt, och vinner över alla BB- och CC-creams.

FoundationPÜR 4-in-1 Liquid Foundation ger ultimat täckning när det krävs, och håller från morgon till sena kvällen. Jag är imponerad.

Concealer – Jag har testat en hel del och fått nya go-to men faller alltid tillbaka på favoriten MAC Mineralize Concealer, den har räddat mig många gånger men är också fjäderlätt för att en sommardag lätt kunna klara sig med enbart denna.

Puder – Finkornigt, transparent och mattar ner fantastiskt fint. Makiash Perfect Finish Loose Powder vinner med hästlängder.

Bronzer – Yves Rocher Illuminating Powder Duo innehåller både bronzer och highlighter, och har använts flitigt. Bronzern är lätt att jobba med och ger ett härligt glow.

Blush – Makiash Blush Soft Pink och MAC Cremeblend Blush i nyansen Something Special. En i puderformat och en krämig, båda är också fantastiska som ögonskugga.

Highlighter – Även om den inte används jätteofta så är Anastasia Beverly Hills Glow Kit Moon Child to die for! Känns som att ord är väldigt överflödiga. Hack i häl hittas Gleam från samma märke. You go, ABH!

Contouring – Jag har hållt mig till Anastasia Beverly Hills Contour Kit och jag tycker fortfarande att den är svårslagen även om jag nowadays inte contourar fullt så mycket förutom med highlighter.

Ögon

ÖgonskuggsprimerUrban Decay Primer Potion håller förstaplatsen. Ni som testat den förstår, ni som inte testat den – gör det!

Ögonskugga – Paletternas år, vilket syns hos de flesta varumärken men också hos mig. IDUN Minerals Lavendel tillsammans med Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance får dela på toppen, det är två jäkligt bra paletter och har tagit mig med storm. Vad kommer 2017 toppa med, går det ens?

Lösfransar – Nej, det händer ju på tok för sällan, tyvärr. På sin höjd använder jag trebensfransar.

Mascara – Jag har en som hängt med majoriteten av detta år, Makiash Volume & Length, som ger mig allt vad en vardagsmascara ska göra… men, jag kände att jag behövde nåt mer och därför utser jag IDUN Minerals Eir Mascara till bubblare. Makiash leder, men IDUN kan komma att springa ikapp… vilket jag efter bara en veckas användning också tror att den kommer göra. To be continued.

Ögonbrynsprodukt – Jag har använt Brow Wiz, Brow Pen, Dipbrow Pomade och nu använder jag för tillfället mest Brow Definer… här utser jag inte en produkt utan istället kammar Anastasia Beverly Hills hem hela skiten med de flesta av sina brynprodukter, utan inbördes ordning.

EyelinerKvD Beauty Tattoo Liner sitter där den ska och ger bästa svärtan.

Läppar

LäppbalsamBurt’s Bees Tinted Lip Balm följer mig vart jag än går och jag kan ha utvecklat ett beroende. Ger bra återfuktning och en hint av färg.

Läggglans – Men sluta, en oavgjord igen… PÜR Lip Gloss Château Kisses och Smith & Cult The Shining Lip Lacquer – both had me at hello!

Läppstift – Matta läppstift har varit på de flestas läppar detta år och jag kärade ner mig totalt i KvD Beauty Everlasting Liquid Lipstick. Lolita, Lolita II och Bow ’n’ Arrow är to die for!

Naglar

Nagellack – Här vill jag utse OPI Washington DC som bästa kollektion, en fulländad serie av nyanser enligt mig. Annars är CND RidgeFX också värd att nämna då den jämnar ut nageln fint och tar bort ojämnheter, en bra bas helt enkelt.
Så, kanske har du fått ett par tips eller tre. Vilka är dina absoluta favoriter i sminkkategorin detta år?

Lämna ett svar