Årets läppis – Daisy Beauty Awards

Tidigare i år korades tolv vinnare i tolv olika kategorier under Daisy Beauty Awards. I årets läppis, där jag också var jurymedlem, vann Verso Lip Serum. Men, hur placerade jag finalisterna? Vi börjar bakifrån.

5:e plats

Giorgio Armani Lip Magnet

Flytande läppstift med ultratunn textur. Formulan ska smälta in på läpparna och skapa ett second skin i matt finish och med en lång hållbarhet. Finns i 18 nyanser och kostar 355 kr.

Förpackningen är stilren och lyxig. Innehållet fick mig dock inte helt på fall. Applikatorn är fantastisk och lätt att hantera för precision och skarpa linjer. Formulan fungerar dock inte alls på mig! Fnasor syns mil bort, och färgen sitter inte längre än någon timme. För 355 kr hade jag verkligen förväntat mig mer, mycket mer.

4:e plats

Urban Decay Vice Lipstick

Ett klassiskt stift i glänsande hylsa. Hundra olika nyanser, och det finns sex olika finishes. Formulan innehåller vitamin C, vitamin E och vårdande ingredienser som t.ex. aloe vera, jojobaolja, avokado och babassuolja. Kostar 195 kr.

Det är svårt att ge ett generellt betyg för en produkt som har sex olika finishes när jag enbart testar ett. I detta fall testade jag en Comfort Matte, en finish som är krämig och matt. Hur som, färgen är otroligt pigmentrik och mysigt krämig, och sitter ett gäng timmar. Klarar mat och dryck halvhjärtat och behöver fyllas på lite då och då, men annars är det ett bra stift. Jag vill absolut testa fler färger och finishes.

3:e plats

Maybelline Vivid Matte Liquid

Vivid Matte Liquid Lipstick ska ge en silkeslen matt och hållbar finish. Finns i sex nyanser på svenska marknaden och kostar 99 kr/st.

Budgetprodukt som är otroligt lättapplicerad, mysigt krämig och ger en fin matt finish utan att se torr ut. Sitter väldigt bra och klarar mat och dryck även om en mindre påfyllning kan behövas efterhand. Längtar efter fler nyanser!

2:a plats

Verso Lip serum

Detta serum behandlar läpparna med Versos avancerade Retinol 8-teknologi. Den ska ha en bra effekt på synliga ålderstecken samtidigt som den ska verka återfuktande och mjukgörande. Innehåller plumpande hyaluronsyra och effektiva peptider. Kostar 599 kr.

Priset kan verka avskräckande, men det krävs en bra bas för att andra läppisar ska komma till rätta. Det är ingen tillfällighet att detta Lip Serum var en finalist, och jag förstår också vinsten. Har inte så många ålderstecken runt munnen så där kan jag inte avgöra resultat, men det plumpar och jämnar ut färgen på läpparna.

And the winner is… (för mig alltså)

MAC Liptensity Lipstick

En skimrande läppstiftsformula som skapades i samarbete med en tetrachromat (en person som ser färger som är osynliga för andra). Liptensity innehåller mer pigment än vanliga formler och ska ha ett unikt spektrum av färgintensitet, klarhet och livfullhet. Kostar 215 kr och finns i ett varierat färgspektra.

Jag kan kladda på detta på morgonen och på kvällen sitter det precis som efter applicering . Behöver jag bättra på under dagen? Inte alls. Jag värdesätter hållbarhet, att kunna lita på en produkt samtidigt som det ser bra ut. MAC, som alltid varit min stora kärlek, har gjort det igen! Att stiften också kommer i mer udda färger är för mig också ett stort plus. Smink ska vara lekfullt, och det här är en stor vinnare för mig. Fler nyanser behöver flytta hem till mig.
            

      

Har du testar några av dessa? Bu eller bä?

*Produkterna är mottagna för juryuppdrag

Ett svar

Lämna ett svar