Trendfärger för AW18

Förlåt för att jag är en party pooper men jag tycker det är så kul att blicka framåt. Hur kommer AW18 se ut i färger? Modeveckorna för höst och vinter har sagt sitt och här följer några nyanser vi kommer se mer av i klädväg under kommande månader, om inte redan nu. Alltid spännande att se hur just dessa också påverkar nyanser inom makeup.

Paletten flörtar såklart med nyanser och toner som ofta dyker upp runt höst/vinter men kompletteras med några överraskningar. Vissa av färgerna kan tyckas vara väldigt säsongsbetonade men med en mix av statement-färger för att kunna experimentera fram sina egna uttryck och hitta nya färgkombinationer. Att ta det till nästa nivå är att gå ton i ton, utforska färgfamiljen, blanda texturer och material. Visst klarar sig dessa nyanser helt på egen hand men med blandning och oväntade kombinationer ger det verkligen utrymme till egna uttryck.

Sedan finns det en klassisk palett med fem toner som kan ses som en bas. Och nej, även om det inte finns något typiskt normalt eller standard finns det alltid ett behov av någon form av struktur och bas i vardagsfärgerna. Färgerna är noggrant utvalda då de lätt ska kunna användas över säsonger.

Jag älskar paletterna, och kommer blanda färger, strukturer och mönster. Det jag gillar är knasigheten över att inget anses fel i kombination.

Vad säger du om nyanserna och vad vill du läsa mer om kring trender? Jag är barnsligt förtjust i att alltid grotta ner mig i vad som komma skall och nu när modeveckorna drar igång sitter jag som klistrad. Om jag redan börjat fundera över garderoben för SS19? Mmmm.

Läs mer om makeuptrenderna för höst/vinter 2018 i mitt tidigare inlägg.

Lämna ett svar