skinChemists ADVANCED Miracle Formula F Serum

För en tid sedan fick jag hem detta serum, skinChemists ADVANCED Miracle Formula F Serum. Har aldrig testat något från skinChemists och hade heller aldrig tidigare hört om märket så allt kändes nytt och spännande.

skinchemists-001

Serumet har en väldigt lätt konsistens och innehåller den aktiva ingrediensen Peptamide 6 Plus – en naturlig peptid som ska ge huden fasthet, minska uppkomsten av fina linjer samt förbättra hudens elasticitet. I innehållet hittas också Sepilift DPHP och Liftonin som aktivt ska reducera synligheten av fina linjer. Pricken över i ligger i Gransil EP-9 som ska ge en photoshoppad finish. Såklart är inte ingredienslistan guld och gröna skogar i alla produkter, och här återfinns också allergiframkallande Benzyl Salicylate (röd flagg hos cosDNA.com) och även komedogent innehåll. Det sistnämnda återfinns redan på plats sju i INCI-listan och kan därför vara något att ha i åtanke.

Jag bestämde mig att testa detta serum och till viss del älskar jag det som sjutton, och det jag gillar mest är hur det pirrar på huden och nästan stramar efter applicering samt lägger sig som en blurrad hinna. Men när jag sedan ska applicera återfuktning eller någon form av bas så smular det sig väldigt lätt, lite som att hinnan spricker, och det kvittar hur länge jag väntar. Att behöva stå och vara rädd vid applicering är inte min grej så jag började tappa tålamodet. Har testat alla typer av foundations (oljebaserade som icke oljebaserade) och inget är bättre än den andra, och därför fortsatte jag enbart att använda denna på kvällstid. Men, något hände… jag började få något som såg ut som milier strax ovanför ögonbrynen, och de försvann först efter att jag tog bort detta serum ur min hudvårdsrutin. Jag är besviken, och lite ledsen, för den där blurrade ytan trollade bort ojämnheter så bra och jag gillade pirret – men minuslistan tog över med råge.

På deras egna hemsida går kalaset på £145(!!!) för den här produkten, och den är inte värd det och jag skulle nog inte ens betala en tiondel…

* Pressprov

Lämna ett svar