Rosenserien Tinted Moisturizer

Det svenskproducerade märket Rosenserien har precis lanserat två färgade dagkrämer, och jag har fått hem båda för test. Färgade dagkrämer är för mig väldigt hett, så självklart klappade jag händerna när Tinted Moisturizer lanserades och har hela 100% naturligt innehåll.  

Tinted Moisturizer från Rosenserien ska ge en jämn hudton och samtidigt förse huden med näring och fukt. Den ska också dölja skönhetsfläckar utan att täppa till porer. Dagkrämen kommer i två nyanser, Light och Dark. Detta är ganska snabbt uträknat inget för alla, speciellt inte för den väldigt bleka eller för den med mörkare hudton. Men, jag säger men, denna kräm kan läggas väldigt skirt och låter den naturliga hudtonen skina igenom så det kan funka för fler än hudton ljusbeige och beige. Kan.

Jag blev själv lite putt när jag såg att Light (vänster) påminner om fem veckor på stranden-Jannike i nyans, och tänkte att jag testar sen. En annan gång. Dock så funkar Light på mig om jag är snabb i applicering (absorberas snabbt) och tar ett tunt lager. Är jag inte snabb nog så ser jag gulfläckig ut, och det är ganska ohett. Ja, har du kall underton vågar jag inte säga hur ohett det blir…

Finishen är matt, vilket inte är min melodi. Som ensam basprodukt hade jag önskat lite lyster eller är det bara jag som ogillar färgade dagkrämer som mattar ner? Lyster känns så mycket mer levande… Hur som så är formulan mysig och jag känner att huden känns återfuktad under flera timmar och huden får också andas. Så jag tror på den som dagkräm, och det är ju toppen om man kan matcha in nyansen.

Tyvärr blev det som du förstår inte en superbra matchning för just mig och mina preferenser. Jag vill inte behöva tänka på om jag ser fläckig ut, så ett par till nyanser hade varit önskvärt med både ljusare och mörkare. Finishen är inte min personliga favorit men är säkert jättebra till dig med mer glansig hy och min erfarenhet säger att det matta kan gå hem hos en äldre publik. Min mamma skulle nog älska den här.

265 kr kostar ett stycke Tinted Moisturizer.

Vad tror du om dessa?

*Pressprov

Lämna ett svar