På håret

Strax innan sommaren gick jag från vit platina till en lite mer mörkblond a’la naturlig hårfärg. Hur gick det sen?

Jag var ju nåt så löjligt nöjd med resultatet av att få fram en färg snarlik min ordinarie. Tack alla år med färglära! Sommaren kom och mitt tidigare blekta hår bestämde dock att färgen skulle släppa till stor del på längderna plus en del solblekning på det. Kvar blev en ombre, typ.

Håret växte också allt eftersom, men jag bestämde för att kapa spikrak lob för ett par veckor sedan. Sen fick jag ett infall och köpte en 6a i hårfärg (mörkblond) och vips var håret mörkbrunt. Typ. Det drog aningen mot grönt så jag spädde ut schampo med en gnutta röd färg för att neutralisera och då vart halva håret i röda toner. Ha ha! Nu har jag hunnit tvätta håret ett gäng gånger, det röda släppte (pjuh!) och det mörkbruna är nu en ljusbrun/mörkblond. Precis enligt plan. Förhoppningsvis släpper inte all färg denna gång, men skulle det bli så är det inte hela världen. Det är bara hår.


1. Nyfärgat i juni. 2. Sommarkonsekvenser. 3. Nyfärgat, igen. 4. Nuläge, efter ett gäng tvättar.

Det är nåt med mig i lite mörkare nyanser som känns löjligt bra, och kanske är håret någonstans i närheten av min riktiga färg. Baby, I’m home.

Hur ser din håriga höst ut?

Lämna ett svar