Modeåret 2020

Jag tror på ett 2020 med en än mer dressad och bekväm garderob i neutrala färger men med inslag av accentfärger, och små twistar av lekfullhet”.
Citerat mig själv, från Modeåret 2019.

Bekvämt blev det under 2020, men hann också dressa upp mig en del innan nio månader av hemmasittande. Hur som ska året sammanfattas bland favoriterna i garderoben, för kläder har jag burit och inköp har gjorts. Kanske har jag några favoriter som hängt med sedan förra året…

Klänning – vet knappt om jag använt klänning i år?
Överdel – stickade slipovers, basic t-shirts, sweatshirts, hoodies, kavajer…
Nederdel – kostymbyxor, joggers och tights.
Skor – sneakers alla dagar i veckan, och jag tror Asics tillsammans med Nike vinner. Annars har det varit loafers samt sandaler i olika former och ingen undgick dad sandals från Chanel, eller?
Outfit – tänker inte hymla med att mjukisdressen varit prioriterad.
Ytterplagg – långa kappor, trenchcoats, oversized dunjacka. Längd och volym är ledord.
Väska – Sharp från Balenciaga, stråväska från Loewe och Ascot från The Row är tre favoriter men har samtidigt svårt att välja bland alla. Just ja, min tote från Saint Laurent är given också, så smidig i alla lägen.
Smycke – mitt J från Céline (alltid) mixat med enklare layeringhalsband från 79hour.
SolglasögonGucci GC0564S och Filipa D-frame från Loewe. Kul är att jag rensat i solglasögongarderoben och är så sjukt nöjd över de ca 10 par jag har kvar. Känns nästintill komplett.

Accessoar – kepsen har varit min bästa vän! W00d W00d gör favoriterna. Annars är scarf otroligt hett som huvudbonad. Tänk sjalett eller pirat så är du hemma.
Bästa köp – oj vad svårt… kan inte välja.
Sämsta köp – det har varit få svaga ögonblick i år, även om jag kanske hade kunnat skippa en del köp för got nowhere to go. Men fokus har legat på vad jag behöver samt långsiktiga inköp. Ångrar ingenting.
Saknad – Chanel 19, skojar inte!
Trend(er) – leisure.
Färg – svart, grått och beiga toner.
Mönster – nej.
VarumärkePrada och Chanel!
Butik – förutom att strosa runt på Illum eller Magasin i Kphmn första månaderna detta år så är det nätbutiker, såklart. Favoriterna är samma som vanligt, så Mytheresa, Net-a-Porter, Matchesfashion och Zalando.

Vad skriver jag om ett år? Jag hoppas att situationen är en annan under 2021. Iaf till en majoritet, för det lär såklart ta ett tag tills saker kommer tillbaka till en normalitet. Jag hoppas på fler tillfällen att klä upp mig till, eller bara ett fokus på suit up som en kontrast till 2020. Kostymen kommer fortsätta vara stark, och kavajen ännu starkare. Inspirationen hittas fortsatt hos 90-talets yuppies och även systrarna Olsen. På huvudet fortsätter jag bära keps eller scarf. Min garderob kommer fortsätta i neutrala färger, mycket svart och mycket beige. Köpen kommer fortsatt att vara långsiktiga, vad som funkar över säsonger (och inte behöva kasseras efter en pandemi för att något är otrendigt). Detta både när det kommer till kvalitet samt mindre trendkänsligt.

Om jag tagit tillbaka basplagg i mitt vokabulär? Japp!

Är det något jag kommer lämna kvar i 2020? Tveksamt men hoppas på färre dagar i hemmakostymen (läs: mjukisar). Jag ser fram emot 2021.

Lämna ett svar