Modeåret 2019

2019 är snart över och det är dags att sammanfatta mitt modeår. För ett år sedan var jag all in på mönstermix och färgbonanza, och vart är jag idag?

Klänning – alla från Ganni. Ja, det blev i majoritet bara klänningar därifrån i år.
Överdel – alla typer av kavajer, skjortor och basic t-shirts.
Nederdel – från kjolar och klänningar så har byxan letat sig in stort i min garderob. Även jeans är tillbaka hos mig, och jeansnörden i mig hurrar.
Skor – sneakers alla dagar i veckan, och jag vågar knappt tänka på hur många nya jag köpt under året… i de fall jag går utanför min comfort zone så betyder det sandaler eller cowboy-boots.


Ytterplagg – kossan (faux fur ofc)!
Väska – min Balenciaga Sharp tillsammans med min Saint Laurent-tygväska samt crossbodyn i grönt och svart från Ganni.
Smycke – det finns bara ett, mitt J från Céline.
SolglasögonPrada Postcard och Prada Ultravox.
Accessoar – diademet har knappast undgått någon? Eller bucket hats! Och tubsockor i allt från sneakers till klackar.


Bästa köp – typ alla årets köp har varit bra, riktigt bra. Fyndat och lyxat.
Sämsta köp – nej, men alltså… jag vet inte. Kan ha varit något svagt ögonblick i slutet av sommaren när garderoben var schizo och jag gick igenom en mindre identitetskris mellan färger, svart och neutrala nyanser, men inget som är sådär ”hur tänkte jag nu?”.
Saknad – en kostym, gärna i ljust eller mörkt grå. Sedan finns det såklart en massa jag vill ha, men inget direkt som saknas på det sättet.
Trend(er) – beige och alla typer av neutrala nyanser. Djurmönstrat (Bottega Veneta + pyton = mumma)! 90-talet i form av en dressad look tillsammans med dad sneakers och ett par snabba solglasögon. Bekvämt, för ja, det är okej med ett mjukisset och bryta av det med en kavaj. Och keeeepsen!
Färg – beige och brunt! Who am I? Svart har även fått flytta in igen…
Mönster – jag började året starkt med alla mönster på samma gång, nu ett år senare dras jag mot minimalism och på sin höjd 1-2 mönster i taget, allra helst rutigt.


VarumärkeGanni är för mig starkt även under 2019 och är absolut det märke som fått mest plats i min garderob. I övrigt är jag helt hooked på Balenciaga och Prada. Även Totême!
Butik – nätbutiker har dominerat så som Mytheresa, Net-a-Porter, Matchesfashion och Zalando. Jag klarar mig med dem… annars slår mitt hjärta för Saint Laurent Rive Droite på Rodeo Drive med en mix av mode, inredning och livsstil. Där kan jag gå runt i evigheter.

Vad skriver jag om ett år? Jag tror på ett 2020 med en än mer dressad och bekväm garderob i neutrala färger men med inslag av accentfärger, och små twistar av lekfullhet. Mycket mer fokus på skor, väskor och accessoarer för att variera en annars basic outfit. Jag funderade också länge på om det är något jag kommer lämna kvar i 2019 och det är nog inget speciellt. Jag hoppade aldrig på neontrenden, annars hade det varit en kandidat… jag gjorde nog ganska bra val under 2019.