Modeåret 2018

Mitt modeår 2018, det måste få sammanfattas – speciellt då jag tog tillbaka mode in i mitt bloggliv. Ett val som jag inte ångrar en sekund, och har bara fått positiva reaktioner! Så kul!

Vilken var min favorit bland alla trender? Sämsta köpet? Favoritklänningen? Det här inlägget är inte det minsta lätt för det finns ibland inga givna favoriter utan ibland bara en kategori och såklart svänger det en del mellan säsongerna… men, jag ger det ett försök.

Klänning – wrapmodell, och mest använd måste nog bli en blå från Carin Wester.

Överdel – skjortor i olika former och färger, eller en vintage t-shirt. Räknas kavajer in? Ja, kavajer i mängder och då oversize.

Nederdel – statementkjolar i form av böljande tyger, silvriga, paljetter, tyll…

Skor – alla typer av sneakers samt mina cowboyboots från Ganni. Även Havaianas!

Ytterplagg – trenchen i allmänhet. Sedan har jag svårt att släppa min tältjacka Huge från Acne Studios som hängt med i många säsonger.

Väska – nätväskor (favoriten från Céline), stråväska från Chêne, axelremsväska från ATP Atelier, transparent bag från Saks Potts och clutch från Rodebjer. Utan inbördes ordning.

Smycke – från att inte ha haft örhängen på typ 10 år så blev 2018 året för det. Men tungviktaren är mitt J från Céline. Bästa hänget som har sin plats på en guldkedja från Jane Kønig.

Solglasögon – Mest använda är helt klart mina stora svarta från Saint Laurent, även mina roséfärgade från Céline är också favoriter.

Accessoar – hårklämmor, scarves, bucket hat.

Bästa köpJ från Céline och en kjol jag letat efter i månader, som helt plötsligt hängde framför mig i en second handbutik.

Sämsta köp – allt som är i fel storlek som ”jag ska komma i”. Hur sjutton resonerade jag?

Saknad – jag saknar helt klart en snygg vit skjorta i någon twistad modell, och ett par perfekta raka blåjeans.

Trend – western! Aldrig har Lilla huset på prärien känts mer rätt.

Färg – från att ha gått från en helt svart garderob till att nu nästan uteslutande använda färg så är nästan all färg välkommen. Måste jag välja så är gul, rosa och röd de jag dragits mest till.

Mönster – gärna alla, på en gång. Rutigt, prickigt och leopard har dock gått hem bäst.

VarumärkeGanni, jag har verkligen suktat efter allt detta år. Likaså Céline, gamla Céline alltså.

Butik – jag spanar en hel del online och har nog guld i nätshopping, men gillar att strosa på Åhlens City Sthlm, Vallgatan 12 Göteborg samt Ganni i Köpenhamn.

Vilket är ditt bästa köp under 2018?

Jag blickar nu framåt till detta årets trender, vilka jag kommer gå in på mer inom kort. Springer du på rean så håll dock utkik efter plagg i neon, funktionsplagg och batik… och Lilla huset på prärien fortsätter stort i vår! Stay tuned.

Lämna ett svar