Maybelline Instant Anti-Age The Eraser Eye Concealer

Det har varit ganska lugnt på makeup-fronten för min del under semestern, men nu är ledigheten över och jag börjar krypa in i mitt sminkskal igen – lagom till alla roliga nyheter. En produkt som dock dök upp i början av sommaren var Instant Anti-Age The Eraser Eye Concealer från Maybelline. Inte ny för marknaden men ny för Sverige.

Denna concealer utlovar att täcka fina linjer och dölja mörka ringar under ögonen. Formulan är högt koncentrerad och ska ge en jämn finish. Applikator/svamp sitter i toppen av förpackningen, och produkt skruvas upp för önskad mängd. Sen är det bara att applicera.

Ja, den här har varit efterlängtad av många och jag kan förstå varför. Mjuk och skön formula och trollar bort det mesta, vilket är ett måste för att en concealer ska få stanna hos mig. Detta betyder inte att den lägger sig som en kaka på huden och ger ett platt intryck. Den går absolut att bygga upp men jag tycker den med ett svep ger ett härligt skirt och naturligt men putsat resultat. Är du med mig? Resultatet känns också återfuktande på huden, upplevs den kladdig så är det bara att pudra lätt eller gå in med en makeupsvamp och suga upp överflödig produkt om det blivit för mycket. Funkar toppen som ensam produkt eller tillsammans med foundation. Men, det finns såklart ett men. Det som jag har problem med är hur applikatorn känns ohygienisk i långa loppet. Inte för att en concealer med wandapplikator egentligen är särskilt mycket bättre, där wanden kommer i kontakt med huden och sedan ner i förpackningen igen… men känslan. Jag gillar känslor, och produkter ska kännas rätt. Samtidigt gillar jag finishen som svampen hjälper till med. Ambivalensen stiger…

Förutom ambivalensen kring applikatorn, så är detta en för mig jättebra produkt och kostar 119 kr! Vad jag förstår så finns den nu, i alla fall hos Lyko, i fyra nyanser här i Sverige: Brightening, Light, Nude och Honey. De jag fått hem och syns på bild är Light och Nude.

Att notera, stirra dig inte blind på Eye i produktnamnet, den funkar lika bra på näsvingar och andra ställen du vill korrigera.

*Pressprov

2 svar

  1. Åh, jag fick dem också innan sommaren men har ju inte riktigt behövt dem förrän nu. Två veckors jobb och jag är beredd att gå all in på concealer-test!

Lämna ett svar