Maria Åkerberg Face Mask Spirulina

*Innehåller affiliatelänkar*

Denna ansiktsmask Face Mask Spirulina från Maria Åkerberg innehåller spirulina och vit lera, och fick bli dagens mask. Vit lera ska minska ytliga blodkärl och minska rodnad i huden medan spirulinan som är rik på betakaroten och E-vitamin ska verka fuktgivande samt ha åldersförebyggande egenskaper. Masken ska också ha sammandragande effekt på stora porer.

Jag är ett stort fan av spirulina och måste säga att denna mask därför prioriterades upp i att-testa-listan.

Masken är dovt grön och är lätt att applicera, och ska efter 20 min sköljas av med ljummet vatten då den också stelnat på huden. Det som slår mig direkt efter att jag sköljt av masken är att min åh-så-ständiga-rodnad-på-kinderna lagt sig ganska rejält, något som jag aldrig varit med om så tydligt. Efter ett par timmar så är rodnaden fortfarande under kontroll och jag känner mig nöjd. Porerna, som jag har en del av på näsan, känns mindre och huden känns ren. Enda jag kan klaga på är att jag känner mig rejält fuktfattig i min nuna, förutom i t-zonen som ordinarie är fet. Så min hy kräver direkt återfuktning, vilket jag dock alltid behöver av lermasker. Så, har du en torr hy så var beredd med fukt – annars bara njut!

Masken kostar 249 kr och finns bland annat hos finamig.se.

*Pressprov

Ett svar

Lämna ett svar