Glossigt värre

Med sommarens värme mot huden kan sminkintresset kännas ganska långt bort. Likaså de lataste av dagar. Önskas en quick fix i sminkväg är ett läppglans ett av mina bästa tips för lite färg och glans. Det finns såklart lika många glans och nyanser att välja på som det finns människor på jorden (faktakoll är lika med noll). Tillsammans med Tove och Emma har jag spanat in ett gäng. Alla är med wandapplikator och vi har riktat in oss på rosiga nyanser med allt från skiraste rosa till röd.

Vad letar jag efter i ett läppglans? Det ska inte kännas klistrigt eller kladdigt. Det bör ha en återfuktande formula. Huruvida det är högpigmenterat eller ej är såklart beroende på ändamål och tillfälle. Att det skulle klara en middag eller ett hett hångel är dock bara att drömma om. Let’s check ’em out.

Lumene Nordic Seduction Silky Lip Fluid, 159 kr
Kommer i en stilren, dock ganska stor förpackning och applikatorn är platt och lättjobbad. Formulan är rik på antioxidanter och ska verka närande samt återfuktande. Vid applicering känns formulan lite… trög? Det känns som att jag får ta upp ganska mycket med produkt för att täcka mina fylliga läppar. Sen sitter det bra, förvånansvärt bra. Det är en ganska transparent finish men ger en fin hint av färg på läpparna, även om den ser obefintlig ut på swatch. Bra glans! Trögheten drar ned från full pott.
Helheltsbetyg 4/5

Beauty By Ellos Lipgloss, 49 kr
En random förpackning, ganska trist och nyansens namn finns bara på en klisterlapp jäms med. Känns billigt. Formulan innehåller arganolja som ska verka mjukgörande och vårdande. Beskrivs som semitransparent. En ganska lös formula men som flyter på bra på läpparna. Känns dock ganska klistrig och är därför inget jag kommer sträcka mig efter. Trist på så bra pigmentering.
Helheltsbetyg 2/5

Rituals Lip Gloss, 135 kr
Lika stor som Lumene till bredden men betydligt kortare. Applikatorn är platt och snedställd för lättare applicering, men hård. Jättehård i jämförelse med allt annat jag testat. Formulan är gjord på pulveriserade ädelstenar och ska ge både färg och glans – som utlovas hålla utan att mattas ned. På läpparna är den mysig, aaaningen klibbig och tillsammans med applikatorn drar det ned betyget. Inget för mig.
Helheltsbetyg 2/5

Jane Iredale Puregloss Lipgloss, 279 kr
Förpackningen är den som skiljer sig från övriga. Tänk Calippo, platt i ena änden. Inget estetisk tilltalande för min del. Formulan innehåller extrakt av lotusblomma som ska lugna, moringafröolja ska skydda och kandelillavax ska stå för återfuktning. Även antioxidanter av björnbär- och granatäppleextralt hittas i innehållet. Glossigt blir det men färgen kommer inte fram, alls. Kan inte hitta vad som utlovas i finish, men är man ute efter färg så är inte detta rätt gloss och kan därför inte säga om det uppfyller sin finish eller ej färgmässigt. Men, jag kunde lika gärna tagit ett transparent. Plus för en otrolig citrusdoft.
Helheltsbetyg 3/5

Inika Organic Lip Glaze, 259 kr
En lång men nätt förpackning med skön applikator. Färgen glider lätt på läpparna och ger ett jämt resultat. Formulan innehåller vitamin E för att återfukta och skydda läpparna. Här finns också ekologisk vanilj för en god smak. Ger både bra gloss och bra med färg. Väl på känns den mer som en olja än ett klassiskt gloss, vilket dock inte är till någon nackdel för mig. Snarare tvärtom. Mysig!
Helheltsbetyg 5/5

Bland dessa fem tar Inika Organic hem segern och det är också den som fått följa med i handväskan allra mest. Gillar den galet mycket. Lumene är en fin uppföljare som också känns given i min sminklåda. De övriga tre… njeeee, de behöver jag inte igen – i någon nyans. Konstaterar också att både dyraste och billigaste hamnar i botten, så prislappen säger absolut inte allt.

Vilket är ditt bästa gloss?

*Pressprov

Lämna ett svar