Eucerin Aquaphor

När jag skulle packa till fjällen, som jag befinner mig i nu, så visste jag direkt vilken produkt som skulle var prio på packlistan. Snackar denna gång om Eucerin Aquaphor. En vattenfri, paraffinbaserad salva som hjälper huden att läka snabbare. I och med att den är vartenfri passar den sig perfekt till kyligare väder.

Eucerin Aquaphor 001

Det är kliniskt bevisat att Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm skyndar på hudens förnyelseprocess och därmed bidrar till läkningen av mycket torr, skadad eller irriterad hud.

När jag första gången fick höra talas om denna lilla sötnos, så tänkte jag vad sjutton den kunde vara bra för, och jag fattade inte riktigt grejen.

Den skapar snabbt en delvis genomtränglig skyddsbarriär över huden som håller kvar en naturlig mängd vattenånga. Därmed hålls den skadade huden fuktig vilket skyndar på dess förnyelseprocess. Skyddsbarriären absorberar även och håller kvar den läkande hudens naturliga sårvätska (exsudat). 

Förutom att salvan skyndar på läkningsprocessen verkar den smörjande och mildrande på huden. 

Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm tolereras väl, framkallar inte akne genom att täppa till porer, är luktfri, mild samt fri från parfymer, färgämnen, alkohol och konserveringsmedel som kan framkalla hudirritation och kontaktallergi.

Jag använder den till torra armbågar, nagelband, torra partier i ansiktet etc. Dock får jag inte ha denna för mig själv då sambon är ett stort fan. Den är verkligen extremt bra för torra områden som också kan vara lite känsligare. Likväl som jag nu smörjer in det som behövs innan backen, och i sommar blir den perfa för all bränd hud.

Finns uteslutande att hitta på apotekskedjor, för ynka 89 kr. Snabba, köp – din hud kommer tacka dig.

* Pressprov

2 svar

Lämna ett svar