Enkla medel för Halloween del 1

Jag älskar allt som har med skräck att göra, och därför är Halloween något som ligger mig varmt om hjärtat. Att klä ut sig till en sexig sjuksköterska eller något annat osmakligt, det är inget för mig och jag förstår inte varför någon tycker att det skulle vara hett? Halloween är läskigt, blodigt och kanske övernaturligt emellanåt. Helt min melodi.

Jag har investerat i flytande latex och en hel del annat, men oftast så har du produkter hemma som du kan använda, vilket jag t.ex. visar på idag.  

Börja med att dutta på flytande latex i ca 3 lager (låt torka mellan gångerna). Använd en makeupsvamp av något slag, helst en engångs då den kommer vara förbrukad efter detta. Lägg på bitar med hushållspapper och dutta fast det med latex, likaså delar av bomullspads. Fortsätt att lägga ett par lager till med latex. Nu måste allt torka, och det går snabbast med hårfön.

Lägg på lite lätt med foundation och pudra på, med fokus på kanterna, för att minska risken för att tydliga kanter ska synas. 

Grunden är klar. Luckra upp skapelsen med en spatel, eller varför inte en hårnål. Gör ett litet hål och ”riv upp” till önskad effekt. Tänk på att vara varsam så inte ytterkanterna släpper. Om, dutta då på mer latex där det behövs lagas och låt torka. 

När köttsåret är format så sminka inuti det, tänk att det ska få ett djup så svart är bra och det får inte heller bli platt så tillsätt gärna rött. Testa dig fram! Lägg även lite effekter runtom, har du en ”köttkant” så skugga till den ännu mer med lite svart eller brun skugga – tänk lite contouring! 

Klar! Sen går det att bygga på ännu mer, vilket jag valde.

Nu hade jag inget fejkblod hemma så hamnade i kylskåpet och mixade ketchup och oxfond. Jag öste på en hel del in i såret som ni ser nedan, blir det för mycket så är det bara att torka ur lite, vilket jag gjorde.

 

Kontentan – testa dig fram och använd produkter du har hemma! Visste du t.ex. att de flesta franslimmen är flytande latex, så har du över så testa dig fram med det!

//So, this just happened. Layers with mostly liquid latex and then some cotton pads and paper towels. Blow-dried it all and then started to open it up with a spatula. For a depth I applied some creamy shadows (red + black) in my flesh wound. To achieve the brainy and bloody touch I added a mix of ketchup and ox fond.

Lämna ett svar