Elizabeth Arden Ceramide Capsules Retinol Night Serum

Jag påbörjade en ny period med retinol för en tid sedan och valet denna gång föll på Ceramide Capsules Retinol Night Serum från Elizabeth Arden. Min hud mår som bäst när jag gör periodinsatser och kapselformat är ganska nytt för mig, så jag var väldigt nyfiken på att testa just dessa.

Kapslarna kombinerar återfuktande och reparerande ceramider med retinolens utslätande effekt. Tillsammans ska de reducera fina linjer samt förbättra t.ex. hudens textur och klarhet.

Detta är en väldigt snäll retinol-produkt och jag gissar på att även den känslige skulle klara kapslarna. Efter rengöring på kvällen bryter jag en kapsel och smörjer in, låter det sjunka in en stund och avslutar sedan med nattkräm. Efter applicering känns det som en hinna på huden, nästan som en primer. På morgonen känns huden lugn, fin och återfuktad – vilket inte alltid hör till vanligheten vid retinol. Någon invänjning behövdes inte heller med dessa. Jag har redan efter några veckors användning börjat se resultat kring en slätare struktur samt mindre synliga linjer. Det är nog en av de bästa anti age- och retinol-produkterna jag testat. Snällt och med resultat.

I en burk finns 60 kapslar, och kostar 1025 kr. Du hittar dem en googling bort.

INLÄGGET INNEHÅLLER PRESSPROVER

Ett svar

Lämna ett svar