Dr. Hauschka Makeup

Dr. Hauschka relanserade nyligen sin makeup-linje. Både gamla produkter men också en hel del nya tillskott i sminkfamiljen, och alla kommer i ny uppdaterad stilren design. Totalt finns nu 83 olika artiklar, och täcker de flesta behov för ansikte/bas, ögon och läppar. Jag har själv aldrig associerat märket med makeup, så det var med nyfikna ögon jag tog del av alla nyheter över en lanseringslunch för en tid sedan. Med mig hem fick jag några produkter som jag kikat närmre på.


Colour Correcting Powder. Fotbollsmönstrat puder med olika nyanser för att kunna färgkorrigera efter behov eller dra sin borste över hela för att få som ett pressat puder. Den produkt jag mest såg fram emot. Tyvärr har jag för dåligt tålamod för att använda färgerna var för sig, speciellt då de är uppdelade så smått. Hade hellre sett pudret uppdelat i större block. Färgerna tillsammans blev på mig bara en dassig grå. Trist.


Ovan är Eyeshadow 02 Lapis Lazuli. Ögonskuggorna kommer som både singelskuggor men finns även trioalternativ. Det alla ögonskuggsprodukter har gemensamt är att de kommer med en fånigt liten pensel och produkten täcker inte ens hälften av förpackningen. 


Ovan syns Lipstick 11 Amaryllis. Det kommer ett gäng fina läppisar då märket nu gått från 8 produkter till 30 stycken och det finns Lipstick, Sheer Lipstick samt Lipgloss. Alla läppisar tillhör en ”familj” för att lätt hitta matchande nyanser mellan t.ex. läppglans och läppstift. Läppisarna kommer i grupperingar om rose, pink, berry, apricot, brown och red.


Foundation kommer i sju olika nyanser, varav de två mörkare inte finns i alla länder. Jag har fått hem nyansen 02 Almond som är lite för mörk för mig just nu, men som kan funka i sommar. Täckningen är lätt till medium och formulan är mysig att jobba med. Innehåller bland annat macadamia- och kokosolja.

                  
Kan väl inte säga att jag blev överväldigad av produkterna. Om du ska spana in något så är det läppisarna, och eventuellt foundation såvida du kan matcha det smala spektrat av nyanser. Tips är också att spana in deras mascara i plommonfärg, den fastnade inte på bild men är en fräsch ny kompis till alla svarta mascaror jag använder.

Har du testat något från Dr. Hauschkas makeup?

*Pressprov

Lämna ett svar