Cover FX-event

Igår var jag på ett himla trevlig event hos Presskontakterna. Märket Cover FX, som jag trånat efter i åratal, har nyligen lanserats i Sverige och såklart var vi många inom press och blogg på plats som ville veta mer.


Derek Selby, Global Brand Ambassador för Cover FX, berättade passionerat om märket och demade produkter på modeller.

Cover FX grundades i Toronto år 2000 vid Sunnybrook Hospitals dermatologiska klinik av Lee Graft och kemisten Vic Casale (som även grundade MAC). Produkterna skapades då för världens mest krävande hud – den hyperkänsliga och irritationsbenägna, bl.a. för brännskadad hud. Med tanke på patienterna så krävdes det mycket av de produkter som skulle komma att tas fram.

  • Kunna sitta kvar i 24h
  • Inte bara passa känslig hud utan också vara bra för den, med bland annat ceramider och antioxidanter
  • Finnas i ett brett nyansspektrum

Varumärket tog sedan steget från att vara enbart dermatologiskt till att bli ett märke att räkna med för exakt färgmatchning i basen – för alla. Nyanserna är inte baserade på några fabricerade färger utan på verkliga hudtoner och riktar sig till alla, oavsett hudtyp, hudfärg och ålder.

Under märkets utveckling skapades nyanser för att passa specifika patienters nyans och fortfarande är märkets mål att täcka alla nyanser. Enligt Derek Selby – deras Global Brand Ambassador – så är det inte många procentenheter kvar till full pott.

På plats hos Presskontakterna var såklart den stora frågan ”vilken nyans är jag?”. Cover FX arbetar med tre undertoner – Pink, Neutral och Golden, och därefter ska det matchas i ett spektra av måååånga nyanser som delas in i ljus (0-20), medium (25-40), medium/mörk (50-80) och mörk (90-125).


Derek och jag.

Derek var ganska snabb på att berätta att jag just nu är en N30, och jag själv skulle gissa på att när jag tappat den lilla solbränna jag har kvar också kan matchas med N20. På sommaren blir jag mer gyllene och skulle då gå på G30. Det fina med Cover FX är också att deras färgkoder finns i alla deras produkter som kräver det, så det aldrig blir några frågetecken om man vill byta mellan deras produkter. I varje underton finns upp emot 40 nyanser!


Jag och Tove spanar och fotar. The life of a beauty blogger. Foto lånad från Presskontakterna.

I produktkatalogen hittas enbart produkter för en bas, så som primers, foundation, highlighter, bronzer, contourkit, puder… Jag är fruktansvärt sugen på att testa flera av produkterna, men först blir contourkitet som jag fick med mig hem.

Märket finns på lite olika salonger, men online har Skincity exklusiva rättigheter (till och med maj) och det kommer framöver också dyka upp på Kicks.
Vad tror du om Cover FX?

Ett svar

Lämna ett svar