Chanel Les Beiges Healthy Glow Gel Touch Foundation

Nej, jag använder inte foundation såvida den inte ger ett väldigt naturligt resultat, där hud får se ut som hud. Svägerskan började lovprisa en dyrgrip från Chanel och då vi brukar gilla samma, så slog jag till i Paris. Ja, den finns i Sverige också men kändes roligare att köpa utomlands.

Les Beiges Healthy Glow Gel Foundation är en gelbaserad bas som ska ge ett resultat med naturlig lyster. Den ska kunna användas på bar hud eller som en touch up på existerande smink, och täckningen kan byggas upp till önskat resultat. I formulan återfinns ett derivat av hyaluronsyra för att verka återfuktande samtidigt som huden inte ska kännas torr av basen. För att skydda huden är denna också försedd med SPF 25 samt extrakt av Kalankoe som har skyddande egenskaper.

En lyxig förpackning med spegel i locket, appliceringskudde och sedan under ännu ett lock gömmer sig produkten. En cushionvariant helt enkelt. Formulan är lätt, dryg och svalkar skönt på huden. Även om den är väldigt skir så täcker den rodnader. Det är lätt att bygga upp täckning om det behövs, och ändå blir det ett naturligt resultat! Les Beiges Healthy Glow Gel Foundation smälter verkligen in i huden och ger ett förfinat resultat med mycket glow. Jag brukar applicera med medföljande kudde och buffar sedan ut med en pensel lite lätt. Ibland i hela ansiktet, ibland bara där jag känner ett behov. Foundationen sitter sedan där den ska, hela dagen, och behöver varken setting puder eller spray för det.

Priset ligger på 610 kr och när den sedan tar slut så köper man bara till refill, vilken då kostar 450 kr. Värt varenda krona, och jag funderar på om det finns någon bättre bas? Tveksamt.

Lämna ett svar