Akademikliniken Skincare serum

Jag har testat serum och så har jag testat serum. Nedan får ni läsa mer om de tre serum som finns i Akademikliniken Skincares utbud och som kommit att bli hjärtevänner till mitt ansikte.

Med hjälp av ett koncentrerat serum har man en möjlighet att förstärka sitt resultat ytterligare. Akademiklinikens serum innhåller höga halter av aktiva ingredienser som snabbt går ner i huden, där de sedan återfuktar, stärker och bearbetar. Vissa serum kan behöva introduceras för huden, dvs. användas med försiktighet i början, innan huden har vant sig. – Akademikliniken Skincare

Pure Lift Serum

895 kr/50 ml

Ett lättabsorberande krämigt serum med anti-age effekt som verkar intensivt fuktgivande och utslätande. Ger både lyster och vitalitet, samt verkar utjämnande på fina torrhetslinjer och stärker hudstrukturen. Återfuktar under hela dagen/natten och går bra att använda över hela ansiktet (även området kring ögonen) samt på hals och dekolletage.

Används efter rengöring, innan mjukgörare morgon och/eller kväll.

Aktiva ingredienser:
Beta Glucan – Återfuktande och lugnande
Saccaride Isomerate – Binder fukt i huden i upp till 72 timmar
Matrixyl® 3000- Stärker kollagenstrukturen och verkar utjämnande
Snap-8 – Aktiv peptid som verkar utslätande
Retinyl Palmitate (A-Vitamin) – Förebygger förtida hudåldrande
Hyalyronsyra – Binder fukt och stärker barriären
Panthenol – Återfuktande

Pure Repair Night

995 kr/50 ml

Detta serum är intensivbehandlande med A-vitamin som motverkar solskador samt tecken på förtida åldrande. Stärker kollagenproduktionen och den höga koncentrationen av rent inkapslat retinol medverkar till att öka cellförnyelsen, vilket ger en förbättrad lyster, spänst och elasticitet. I innehållet hittas också lakritsrot, vitt te och bisabolol som verkar utjämnande, skyddande och lugnande. Hyaluronsyra, kondroitin och adenosintrifosfat återfukter och vitaliserar. Formulan är något kornig och känns skön mot huden.

Appliceras efter rengöring, innan mjukgörare på kvällen. Används på ansikte och hals. Rekommenderas till en början att enbart användas varannan kväll och sedan öka gradvis för att vänja huden. Bra att veta är att det tar 4-8 veckor innan huden är helt van vid produkten. Det är inte ovanligt att rodnad och irritation kan uppstå inledningsvis. Använd alltid solskydd dagtid.
Rekommenderas inte för känslig hud eller tillsammans med andra exfolierande produkter.

Aktiva ingredienser:
Retinol (A-vitamin) – Cellförnyande och pigmentutjämnande
Panthenol – Återfuktande och lugnande
Bisabolol – Återfuktande och lugnande
Vitis Vinifera Seed Oil – Närande, skyddande och lugnande
Lakritsrotextrakt (Dipotassium glycyrrhizate) – Lystergivande och lugnande
Vitt te – Kraftfull antioxidant som är skyddande
Adenosine Triphosphate – Återfuktar och vitaliserar

Pure Active Serum

895 kr/50 ml

Pure Active Serum är ett exfolierande AHA-serum som verkar utjämnande på hud och hudton. Det är exfolierande och förbättrar cellförnyelsen, samt motverkar tilltäpptheter och oren hy. Med hög dos av AHA/BHA hjälper detta serum huden att avlägsna döda hudceller samtidigt som cellförnyelsen påskyndas. Formulan är rinnig, nästintill transparent och luktar aningen fränt.

Appliceras efter rengöring, innan mjukgörare på kvällen. Rekommenderas att användas 3-4 gånger i vecka. I och med AHA/BHA är det extra viktigt med solskydd dagtid. Bör inte användas på känslig hud eller tillsammans med andra exfolierande produkter.

Aktiva ingredienser:
Glykolsyra – Exfolierande och pigmentutjämnande
Salicylsyra – Exfolierande, antibakteriell
Hyaluronsyra – Återfuktande
Aloe Vera – Återfuktande och lugnande
Creatine (Dipeptid) – Utjämnande
Mjölksyra – ExfolierandeJag använder alla tre (inte samtidigt!), mer eller mindre, men väljer också efter behov.

Pure Lift Serum är oerhört snällt och funkar för mig morgon som kväll, men i det varmare vädret så är det inte alltid att jag inkluderar serum i morgonrutinen.  Kvällsrutinen? Pure Repair Night fasade jag in och gjorde min hud van vid produkten, allt eftersom införde jag sedan Pure Active Serum som jag använder var tredje kväll eller när jag vill punktbehandla rodnader. Övrig tid växlar jag mellan Pure Lift Serum och Pure Repair Night. Som mjukgörare har jag använt Akademikliniken Skincare Cure Extra Care Moist.

Måste säga att jag till en början kände mig lite frågande, då jag enbart använde Pure Lift Serum. Det kändes inte alls som det gav något (extremt lite tålamod), men tillsammans med de två andra så älskar jag dem allihop. Känns som att de på mig kompletterar varandra väldigt bra. Alla är vi såklart olika och tål olika ingredienser olika mycket. Är du nyfiken på vad som skulle funka bäst för dig rekommenderar jag att prata med en hudterapeut, t.ex. inne på Akademiklinikens Walk-in Clinics eller göra ett webbaserat hudtest hos akskincare.se. Där kan du också läsa mer om produkterna.

Ett svar

Lämna ett svar