Akademikliniken Skincare Pure Triple Peel

Den är prisbelönad och har fått många positiva omdömen, det är dags för Akademikliniken Skincare Pure Triple Peel.


Denna tub innehåller en exfolierande mask med trippelverkande funktion som avlägsnar döda hudceller och orenheter från hudytan. Den återfuktar och svalkar med botaniska antioxidanter från bland annat vitt te och aloe vera. Eteriska oljor från citrus och lavendel ger peelen en härlig frisk doft med tydliga citrustoner. Produkten är helt fri från polerande plastpartiklar, syntetiska parfymer och färgämnen, parabener och mineraloljor.

Aktiva ingredienser
Lactic Acid (AHA) – Exfolierande och återfuktande
Glycolic Acid (AHA) – Exfolierande och pigmentutjämnande
Salicylic Acid (BHA) – Exfolierande och antibakteriell
Galactoarabinan (lärkträd) – Förstärker andra ingredienser, mild exfoliant
Punica Granatum Fruit Ferment Extract (Enzym från granatäpple) – Avlägsnar döda hudceller på hudens yta, lugnande
Papain – (Enzym från papaya) – Avlägsnar döda hudceller, utjämnande

Det här är verkligen en riktig vinnare och jag älskar hur mjuk huden känns efteråt. Härligt återfuktad och får direkt en hälsosam lyster. Tidigare har jag inte använt produkter innehållande varken AHA eller BHA, och trodde inte heller min blossande hy skulle gilla det. Jag hade fel och min hy har med denna, tillsammans med andra favoriter, blivit mycket jämnare och inte alls så oberäknelig. En ny favorit!

Det fina är att Pure Triple Peel går att använda på tre olika sätt, beroende på hudtyp och vad som önskas – de två förstnämnda är inget att rekommendera för känslig hy.

  • Mekanisk/kemisk peel (polerande syra och enzympeel – för ett fördjupat resultat). Massera in på rengjord och fultad hud, cirka 1 min. Låt ligga kvar och verka som en mask 5-10 min. Skölj av. Applicera ett anpassat serum och mjukgörare.
  • Mekanisk (polerande exfoliering). Massera in på rengjord och fuktad hud, cirka 1 min. Skölj av. Applicera ett anpassat serum och mjukgörare.
  • Kemisk peel (skonsam aha och enzympeel). Applicera på rengjord och funtad hud och låt verka som mask mellan 5-10 min. Skölj av. Applicera ett anpassat serum och mjukgörare.

Jag använder den på alla tre sätt, helt beroende på vilken dagsform huden har. Används 1-3 gånger i veckan, och för den känslige är det bäst med 1 gång/vecka. Tuben innehåller 50 ml och produkten är otroligt dryg, vilket gör att priset som ligger på 525 kr inte alls känns så saftigt.

Har du testat Pure Triple Peel?

Obs! Huden blir extra solkänslig i samband med alpha- och betahydroxidsyror, så var därför alltid extra noga med solskydd dagtid om du använder detta.

Lämna ett svar