Akademikliniken Skincare Day Maximal Sense SPF 50

Visst använder alla SPF nu när solen tittat fram? Nej, så är tyvärr inte fallet utan istället ska maximal färg uppnås på kortast tid – kanske med trasig hud och i värsta fall cancer som konsekvens. Jag vet hur förrädisk solen är – för visst vill en bara kasta kläderna och låta solen kyssa huden. Jag börjar med SPF från de högsta kategorierna – i detta fall SPF 50 – i början av säsongen och går sen ner till SPF 30 alt SPF 20.

Men vad använder jag? I år har jag hittat nya favoriter, även om jag inte hunnit testa så många och tänkte först berätta om vad jag använder i nunan.

Ett mjukgörande solskydd med anti-age egenskaper som ger ett högt UV-skydd mot både UVA- och UVB-strålar och som går utmärkt att använda under make-up. 

Låt mig introducera Akademikliniken Skincare Day Maximal Sense SPF 50.

Akademikliniken Skincare Day Maximal Sense SPF 50
Day Maximal Sense SPF 50 passar bra för alla som vistas mycket utomhus, samt för känsligare hudtyper och på extra utsatta områden (näsa, händer och dekolletage). Formulan är lätt med nästan silkeslen konsistens som snabbt absorberas av huden. Passar perfekt att använda under make-up men funkar inte bara i ansiktet utan också på övriga kroppen. Detta är för tillfället min måste-kräm när jag ska vistas något i solen och åh så lätt den är. Huden känns snabbt återfuktad och fräsch och är en bra grund för eventuell makeup.

Produkten ska enligt ordination appliceras minst 15 minuter före solexponering, och upprepning ska sedan ske efter 1-2 timmar eller t.ex. efter bad. Jag är snål och låter denna enbart hamna i ansiktet, annars hade det förbrukats många tuber, även om den är väldigt dryg.

Akademikliniken Skincare Day Maximal Sense SPF 50
Produkten kostar 425 kr och finns t.ex. på akskincare.se och skincity.se.

PS. Snälla, gör inte mitt misstag och somna i solen, för ingen SPF i världen kan rädda en vid längre exponering. Jag är röd!!!

Lämna ett svar